Det finns ingen receptsajt med självaktning som inte har åtminstone ett recept på bolognese. Som alla vet har vi gott om tid i Norrland och kan därför låta vår bolognes koka så länge den vill. Vi har kommit fram till att den vill koka i ungefär ett dygn.
Så gör du en bolognese på norrlandsvis
Hemligheten bakom en riktigt bra bolognese är att den ska göras på högrev. Därav den långa koktiden. Börja med att bryna köttet i små portioner så att det får yta. Sen tar du upp allt kött och låter det vila medan du fräser löken och vitlöken, i fräsningen adderas även bacon som är en otrolig smaksättare. Sedan lägger du tillbaka köttet i gjutjärnspannan (för du använder väl gjutjärn?), sedan är det bara att addera svampen, tomatpurén, krossade tomater och det röda vinet. Låt allt koka, och koka och koka och koooooka:). Under natten kan du stänga av plattan om du vill men dra på den igen morgonen efter. Låt den sedan koooooka fram till middag. Håll koll på vätskenivån så att den inte torkar upp, fyll i så fall på med vin, vatten eller tomat efter eget tycke och smak! Serveras med spagetti och en jäkla massa parmesan.
Ingredienser i vår bolle
Ca 1 kg högrev i bitar
1-2 gula lökar efter tycke och smak
2 vitlöksklyftor
1 paket bacon (140 g)
1-2 nävar torkad trattkantarell (smula innan den läggs i)
1/2 dl tomatpuré
1 dl rött vin
1 buljongtärning och/eller en skvätt viltfond
Serveras med pasta aldente och massa parmesan!