Fjällkäk

Recept och matinspiration från norr

Norrländskt mathantverk

Norrland i allmänhet och Jämtland i synnerhet är känt för sina många lokala matproducenter. Det är ofta småskaligt, lokalt och närproducerat. Det finns exemplevis många osttillverkare/mejerier i Norrland, en annan het trend är ölbryggerier som blir allt fler i både Jämtland men också hela Sverige.

Hantverk och hållbarhet i fokus

Det är i många fall hantverket som är i fokus och de flesta verksamheterna drivs av livsstilsföretagare som har en enormt stark passion för sin produkt och med tydliga visioner om att skapa riktigt god mat. Vår uppfattning är att man i Norrland låter matlagningen ta sin tid och man är noga med att använda schysta råvaror. Man är också duktiga på att bevara tillagningsmetoder och gamla traditioner.

Fjällkäk.se lyfter hantverket

Vi på Fjällkäk.se vill gärna lyfta de lokala mathantverkarna och kockarna i Norrland. Vi vill också inspirera dig som besökare eller boende att köpa lokalt.

Vi hoppas att du ska hitta många goda recept och att du får en riktigt smaklig spis!


Upptäck fjällen.

Vill du upptäcka mer av vad fjällen har att erbjuda rekommenderar vi ett besök på visitfällen.se. Där kan du läsa om både både sommaraktiviteter och planera din vintersemester. Mer om Fjällvandring hittar du här.

Jämtlandstriangeln

En tur som vi på Fjällkäk gärna gör är den klassiska tredagarsvandringen som kallas Jämtlandstriangeln. Man kan bo bekvämt på fjällstationerna där det också erbjuds middag, lunch lagar du såklart ute i naturen:) Vi har recepten här på sajten:)

Läs mer om Jämtlandstriangeln här. 

© 2024 Fjällkäk

Tema av Anders Norén