Recept och matinspiration från norr

Fjällsnittar med renkött och pepparrot

Är man i fjällen så vill man ju verkligen kunna smaka på fjällen. Helst morgon middag och kväll. Efter en lång dag i backen vet vi att blodsockernivåerna oftast är låga och risken är stor att det blir dålig stämning i stugan. Den här snitten med rökt renkött och pepparrot kommer garanterat att motverka all osämja i resesällskapet

Recept Fjällsnittar med renkött och pepparrot

4 tunnbröd

Ca 100 gram naturell färskost

Ca 100 gram rökt renkött

Pepparrot efter tycke och smak, börja med en liten klick och och blanda med osten och köttet. Provsmaka dig fram till en lagom nivå.

Glöm inte lite salt och peppar och gärna lite gräslök om ni gillar

Gör så här

Strimla köttet fint

Blanda med färskosten och övriga kryddor,

Bred sedan röran på tunnbröden

Rulla ihop och skär i lagom fina munsbitar

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2019 Fjällkäk

Recept och matinspiration från norr