Fjällkäk

Recept och matinspiration från norr

Rostad lök- En smaksensation

Att rosta sin egen lök är varken svårt eller tidskrävande. Det är också en helt annan upplevelse än att äta det tramset som de säljer på burk. Try it you’ll like it! And you won’t go back!

gör din egen rostad lök

Du värmer upp en stor panna, i vanlig ordning förespråkar vi gjutjärnspannan men det här är en av få rätter som går lika bra i teflon. Vänta tills pannan är riktigt varm och släng i en klick smör, sen lägger du i den gula löken,sänker temperaturen och låter löken sakta stekas. Efter ett tag sprinklar du över ett tunt täcke mjöl och lite socker. Det är nu den härliga processen sätter igång:) Låt den stekas vidare på låg värme tills löken fått lite färg. Sedan tar du av pannan från plattan och låter den svalna. Om det är mycket vätska i pannan kan du lägga upp löken på en bit hushållspapper. Sen är den redo för servering!

Ingredienser rostad lök

1 gul lök

1 klick smör för stekningen

ca 1 tesked vetemjöl

Ca 1 tesked strösocker

Krydda av med salt

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Fjällkäk

Tema av Anders Norén